Lidingö Runt 2010

Då var årets första kappsegling avklarad! Lidingö Runt bjöd i det närmaste på vinterväder! Men vad gör det när segling är så kul! I första start startade vi för styrbord mitt på linjen och mötte hela fältet som kom  för babord, som dock inte ville väja! Starten blev dock återkallad och uppskjuten till sista start 1300. Den blev inte lika lyckad och vi hade en jobbig segling ut längs Lidingö landet först med lätta spinnaren, som bytes till lätta genua 1 i höjd med Larsboda. Vid Klippudden bytte vi till vår medium 1:a, som vi namnändrat till tunga 1:an, vi gick sedan som tåget på kryssen upp mot Duvholmen och plockade båt efter båt! En helgjuten insats av alla ombord! Efter Duvholmen var det halvvind hela vägen till Sticklinge Udde, halvvägs dit satte ånyo upp vår lätta 1:a! Från Sticklinge Udde till mål var det undanvind med lätta spinnaren och vi lyckades ta igen mycket förlorad mark från starten genom en rejäl underbåge in mot mål. Ett taggat gäng, Viktor, Gurra, Lasse, Palle, Ola, Per  och undertecknad gjorde en tajt segling som vi är nöjda med! Vad vi hamnar resultatmässigt vet vi i skrivand stund inte, tror dock på ett hyfsat resultat!

FoH

Fredrik

Annonser

4 svar to “Lidingö Runt 2010”

 1. Ola Says:

  Tack för grym, segling. Jag har kollat resultaten och vi blev 2a i klassen, saknade 23 s upp till en 38 fotare. Superkul, precis lika bra som det kändes.

 2. Lars B Says:

  Kändes tight och bra. Vilken magisk kombination av båt och besättning. Patrik var ledbruten efter tre hårdvindsseglingar i Lasern och hälsade.

 3. Palle Says:

  Tjenare, kan bara instämma. En härlig intällning idag.

  Dock måste jag lägga in en något nedslående kommentar.
  Resultatet är beräknat på start 10:50 och inte 13:00, varför några av de snabbare båtarna kommer att ligga ovanför oss i den troliga, slutgiltiga, sammanställningen (ni vet, det där med procenträkning….).

  Troligen hamnar vi dock på topp 5.

 4. Jonas Says:

  kanonplacering, grattis!
  Va är nästa race?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: